Credinţa și democrația interioară

Aparent, nu pare decât o numărătoare inversă până când din „adâncimile mintii” unuia ies la suprafață dorința de afirmare și individualitate și se naște un subiect de discuție în contradictoriu despre Dumnezeul tău. M-am tot gândit la abordarea acetei teme, iar după încercări nereușite mi-am dat răspunsul, și anume că nu pot relata această experiență punând biserica și eterul (fiecăruia) într-o lumină proastă sau în antiteză cu răul – amplificându-l. După strădanii și experienţe nerealizate, m-am convins de faptul că nu sunt așa de bun la “numărat”!*

Oricând poți afirma că începând de acum vei fi liber să te dezvolți în ce manieră crezi tu și că ești parte integrantă dintr-o generație care va scrie istoria viitorului, clădind un nou început, punanad bazele unei noi orânduiri, gândiri și religii. Astfel că, doar conștientizându-ne apartenența și unicitatea ne putem face datoria morală echitabilă pentru viitor.

În fiecare zi interacționezi și relaţionezi cu oameni și entități diferite care au dreptul liberului arbitru.

Ce e de făcut? Să începi să gândești cu inima și să îți impui că tot ceea ce te înconjoară nu este decât o reflexie a ta prin care tu îi influențezi pe cei din jur, poate însemna, într-o primă etapă, o rupere de cotidianul mobilizator în tainele realizării sociale. Ai dreptul democratic și capacitatea de a alege binele de rău, dar dacă alegi binele, asta îți va da de mâncare?

Tocmai aici este problema! Cu toții suntem tentați să credem că democrația și egalitatea sunt doar cuvinte rostite diplomatic, fără nici un pic de fond. Uităm, însă, că omul a fost primul înaintea democrației și a nașterii conceptului de egalitate, pe care în adâncul sufletului l-a respectat în trecut fără a fi conștient de el. Cu toții avem o zestre pe care o accesăm cu mai mult sau mai puțină înțelepciune, mentalizând ceea ce ni se întâmplă pentru o viziune optimistă a colapsului realității. A pune în antiteză cotidianul dur cu divinitatea este primul pas greșit pe care îl facem. Există un real echilibru între acestea, ele integrându-se într-o sinergie alterată de prejudecățile noastre. Cu toții am ajuns în punctul în care, pentru a schimba ceva, trebuie să începem prin lucrurile mărunte cotidiene în încercarea de a construi o realitate a omului creativ și eficient. O realitate în care banul nu va fi decât un liant spre o materializare durabilă, în care investiția în educație și medicină vor prima în fața războaielor și nonvalorilor.

De altfel, “omule liber”, Dumnezeu este cel mai democratic conducător! Prin creație te-a lăsat liber să alegi binele de rău și să îți educi care parte o consideri rezonantă cu tine. Credința la origini este o cale către cunoaștere și nu un scop de șine stătător individualizat într-o anume religie sau doctrină politică națională sau internațională. Nu te lăsa manipulat și condus și nu alege răul doar pentru că este o altă cale de a ajunge ulterior la desăvârșire, prin rugăciune și căință. Concepția “munceşte maximum odată pentru a te realiza” te guvernează. Folosește-te de asta nu lăsa cealaltă latură să îți dovedească că ai făcut o alegere greșită!

A dori să vezi de 3 ori înainte să crezi un lucru, nu este o soluție. Nu te va ajuta decât în a deveni mai nepăsător și părtaș indirect al destrămării lumii. Ți-a fost dată o șansă atât de societate cât și de divinitate. Totul este legat de alegere și de paradigme diferite. Pătrunzând sensurile se poate conștientiza că pentru toate există un motiv. În ciuda faptului că nu avem intuiția să vedem nici acum, nici în viitor, care este motivul, cu timpul totul se va fi aflat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s