Cuvînt înainte

Discutăm despre ultimii 20 de ani ca despre o perioadă revoluționară. Exact așa cum ne uităm la perioada revoluției industriale, vom discuta despre perioada ultimelor decade ca fiind startul schimbării omenirii. Te-ai gândit cum va arăta lumea în anul 2035, spre exemplu? Trăim deja viitorul și nu suntem atât de conștienți de acest lucru! Gândiți-vă cum arăta un telefon acum 10 ani, care erau performanțele optime ale unui laptop acum 10 ani… Toate acestea pălesc în fața cerințelor tot mai mari pe care omul însuși și le impune.

Totul este mai aproape de noi ca niciodată și totuși ne îndepărtează de elementele pure din noi – sentimente și emoții înțelese conștient astfel încât să putem să producem adevăratele modificări în mersul vieții noastre, familiei, societății și lumii. Nu avem răbdare să construim nimic, ne grăbim – peste tot reclamă cu produsul finit – corpul ideal, job-ul ideal, vacanțe perfecte și pilule minune. Evoluția tehnologică îndepărtează oamenii de adevăratul Sine prin faptul că totul este mult mai la îndemână, informația este peste tot și, aparent, avem abundență mai mult ca oricând. Totuși, majoritatea oamenilor trăiesc în resemnare, în dorințe neîmplinite, fără un scop al vieții lor.

Cea mai importantă întrebare care intervine este unde ne îndreptăm? Pentru că asemenea capacității omului de a evolua mereu mai mult și tehnologia făcută de om va evolua tot mai mult. Răspunsul constă încă în lucruri simple pe care le putem face pentru noi și pe care trebuie să le VEZI chiar din acest moment. Privește în interiorul tău și caută răspunsuri în tine!

Nimic nu este întâmplător și totul urmează aceeași regulă în prezent ca și la începuturile Existenței: există 2 căi – ori de dezvolți, ori te degradezi și, în cele din urmă, mori! Nici o ființă sau specie nu și-a depășit condiția decât făcând mai mult decât îi cereau locul și momentul respectiv. Există Alb sau Negru, niciodată Gri. Gri-ul se mai numește “nu știu”, “nu acum”, “a avut noroc”, “el a avut talent și eu nu”, “destin”… – aceste motive ne sufocă și în cele din urmă ne omoară.  Trebuie să căutăm zilnic în noi, să ne întrebăm de ce suntem aici și care este rolul nostru. Dacă dorința de a ne descoperi este suficient de arzătoare, vom    noi  vom găsi treptat răspunsul. Avem talente  pasiuni unice, caracteristici unice pe care le putem , suntem unici   ne face valoroși pe fiecare. Avem nevoie de curaj!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s